Comanda acum Tetralogia Napolitana de Elena Ferante

316

Tetralogia Napolitana este un set de patru carti scrise de Elena Ferrante care la varsta de 15 ani “eram absolut convinsa ca o carte buna trebuie sa aiba un barbat drept erou si lucrul asta ma intrista foarte tare. Dar dupa vreo doi ani faza aceea s-a incheiat“.

Aceasta capodopera a celei mai apreciate scriitoare din Italia incepe prin prezentarea personajelor in primele pagini a fiecarei carti ca la o piesa de teatru pentru a-l ajuta pe cititor sa inteleaga faptele din firul naratiunii.

Cartile se pot cumpara la set sau separat. Mai jos gasesti rezumatul fiecarei carti pentru a-ti face o idee despre povestea fascinanta a celor doua prietene. 

Tetralogia Napolitana – Prietena mea geniala

Prietena mea genialaPrezentand vietile a doua femei, Ferrante spune povestea unei mahalale, a unui oras si a unei tari care sufera transformari ce vor influenta, la randul lor, relatia dintre protagonistele, memorabilele Elena si Lila.

Cine va reusi sa lase in urma universul dur al unei copilarii pe jumatate condamnate-Lila cea descurcareata si intreprinzatoare si Elena cea sfioasa, indragostita de romana si pasionata de digresiuni filosofice?

Elena si Lila simbolizeaza o natiune supusa unor transformari majore, iar portretul pe care Ferrante il face eroinelor sale reprezinta o impresionanta meditatie asupra istoriei si a prieteniei dintre oameni.

Actiunea romanului este plasata in anii 1950, in mahalalele unui Napoli cenusiu. Prietenia lor ramane profunda, in ciuda drumurilor diferite pe care le va purta destinul.

Verifica pretul pe cartepedia.ro  Verifica pretul pe libris.ro  Verifica pretul pe carturesti.ro  

Tetralogia Napolitana – Povestea noului nume

Povestea noului nume

Povestea celor doua prietene, Lila si Elena, continua. Acum sunt doua tinere ale caror drumuri se despart dramatic.
Pe cand Elena prefera sa-si continue studiile, Lila se marita, obtinand astfel o conditie sociala si financiara superioara originilor sale modeste, dar ramanand prizoniera intr-o casnicie nefericita.
In ciuda cailor diferite pe care au luat-o vietile lor, legatura dintre Lila si Elena ramane complexa si intensa, iar sentimentele fiecareia oscileaza, pe rand, intre nepasare, dispret si iubire reciproca profunda.

Elena si Lila. Fiecare este pentru cealalta prietena geniala: o potentialitate neexprimata, un imbold si un repros, un obiect al invidiei si un orizont al dorintei. 

Verifica pretul pe cartepedia.ro  Verifica pretul pe libris.ro  Verifica pretul pe carturesti.ro  

 

Tetralogia Napolitana – Cei care pleaca si cei care raman

Cei care pleaca si cei care raman

Este al 3 -lea roman al acestei tetralogii unde totul se schimba in viata celer doua prietene.

In aceasta parte din tetralogia napolitana Elena si Lila au devenit femei. Lila si-a parasit sotul si confortul material, iar acum munceste in conditii foarte dure. Elena a studiat la Scoala Normala din Pisa si a publicat un roman de succes, care i-a deschis usile saloanelor secrete. Amandoua au refuzat sa se complaca intr-o viata pliana de nefericire, ignoranta si supunere, impratisand in schimb numeroasele oportunitati ale anilor ’70.

Verifica pretul pe cartepedia.ro  Verifica pretul pe libris.ro  Verifica pretul pe carturesti.ro  

 

Tetralogia Napolitana – Povestea fetitei pierdute

Povestea fetitei pierdute

Povestea fetitei pierdute este ultima carte care face parte din Tetraogia Napolitana. Elena si Lila au ajuns acum la varsta maturitatii; amandoua au avut parte de impliniri, cat si esecuri. Dincolo de toate, prietenia lor a ramas punctul in jurul caruia le graviteaza vietiile.

Au luptat ca sa scape de cartierul saracacios din Napoli in care au crescut. Elena s-a casatorit, s-a mutat in Florenta si publicat cateva carti bine primite. In acest ultim volum al tetralogiei, asistand neputincioasa la disolutia lumii pe care si-a creat-o, decide sa se intoarca in Napoli. Lila nu a reusit niciodata sa se indeparteze de orasul copilariei. A inceput o afacere de succes, da asta a adus-o mai aproape de conflictele violente din sanul comunitatii macinate de ura, sivinism si agresivitate.

Cele doua eroine se atrag, se resping, se influenteaza reciproc, se indeparteaza si apoi se regasesc, se invidiaza si se admira la nesfarsit. Viata le supune la noi provocari, dar Lila si Elena, descopera fiecare in ea isasi, dar si incealalta forta necesara pentru a merge mai departe.

Verifica pretul pe cartepedia.ro  Verifica pretul pe libris.ro  Verifica pretul pe carturesti.ro  

Setul Tetralogia Napoliteana il poti gasii pe urmatoarele magazine online:

cartepedia.ro  libris.ro  carturesti.ro  

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here