Tu ai citit cartiile Materiile intunecate?

267

Philip Pullman a devenit cunoscut cu datorita trilogiei Materiile Intunecate, fiind premiat cu numeroasa premii, inclusiv cu prestigiosul premiul WithBread.

Cartiile au devenit cunoscute in urma serialului cu acelasi nume realizat de cei de la HBO. Atat serialul, cat si cartiile, se bazeaza pe aventurile celor 2 personaje principale Lyra si Will.

Dupa cum bine stiti, o carte este intotdeauna mai buna decat ecranizarea ei pentru ca, citiind scriitorul te transpune in lumea lui, pe cand filmul, nu.

Cartiile fantasy te vor duce in diferite lumi paralele unde oamenii au vieti total diferite, desi locurile sunt aceleasi.

Fiecare volum cuprinde un sezon al serialului televizat. Daca inca nu ati vatut serialul, atunci, pana cand va aparea sezonul 3, va recomand sa cititi cartiile.

Volumul 1 Materiile intunecate: Luminiile Nordului.

O lume in care sufletul oamenilor se afla in afara corpului, o lume populata de vrajitoare, ursi cu armura si in care o substanta misterioasa, numita Praf, ii uimeste pe unii si ii inspaimanta pe altii – acesta este universul Lyrei Belacque, eroina Luminilor Nordului.  

La doar 11 ani, Lyra porneste in cea mai mare aventura a vietii sale, spre taramul intunecat si magic al Nordului, ca sa-l salveze pe Roger, cel mai bun prieten al ei. Ce nu stie ea e ca rolul pe care il are de jucat e mai mare de-atat: calatoria sa devine povete si povestea legenda, pentru ca de alegerile ei deprinde insasi soarta lumii. 

Volumul 2 Materiile intunecate: Pumnalul tainuit

Curajoasa Lyra se trezeste intr-o lume noua, nesigura, bantuita de Spectre care se hranesc cu suflete. zeci de ingeri isi afla zborul in inaltul cerului din Cittagazze. Dar fata nu e singura in aventura ei: il intaleneste pe Will Parry, un baiat de 12 ani devenit fugar.

In goana lor primejdioasa de la o lume la alta, Lyra si Will descopera un obiect intunecat cu o putere covarsitoare. Cu fiecare pas, cei doi se apropie insa de o amenintare mult mai mare: adevarul cutremurator al propriului lor destin.

Volumul 3 Materiile intunecate: Ocheanul de ambra

Acest ultim volum al trilogiei o readuce in scena pe Lyra, de-acum faimoasa eroina a cartii, pentru o ultima batalie impotriva fortelor raului, a Spectrelor, a ingerilor Autoritatii, o batalie care poate schimba soarta tuturor lumilor si de care depinde insasi existenta Prafului.

Impreuna cu prietenul ei Will, de care o leaga sentimente inca neintelese, Lyra trebuie sa coboare in lumea mintilor, unde se foloseste de pumnal pentru e elibera suflete inchise acolo de la inceputului timpului. In conflict cu Biserica, cu Autoritatea si cu Moartea insasi, ultima aventura a Lyrei nu poate sa fie altfel decat spectaculoasa, pe masura trilogiei pentru care sta ca epilog.

Cartiile le poti achizitiona de pe urmatoarele magazine online:

Tu esti pregatit sa te confrunti cu Spectre, vrajitoare si alte personaje fantastice?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here